En topplista över Sveriges bästa hemsidor

Det är svårt att skriva en topplista över Sveriges bästa hemsidor. Dels för att det finns så många fantastiska hemsidor och dels för att internet växer och utvecklas hela tiden. Men, om du letar efter inspiration så kan texten nedan kanske vara till hjälp.

Sveriges bästa hemsidor

Det beror förstås på vilken typ av hemsida just du letar efter samt dina intressen och liknande. Topplistan är skriven på ett generellt sätt som inte tar hänsyn till någon specifik kategori av hemsidor utan listan tar avstamp i de hemsidor som flest svenskar frekvent har besökt under året. Topplistan har inte heller någon speciell rangordning utan är en sammanfattning av hemsidor som fått stor uppmärksamhet och/eller haft många besökare.

Viralgranskaren

Den här hemsidan besöks ofta och frekvent av många. Den har som syfte att avslöjar lögner som sprids på internet. Hemsidan lanserades som en del av Metro 2014 och har sedan dess varit mycket populär. Den har blivit mer och mer populär i takt med de olika sociala mediernas framfart. Antalet besökare lär inte minska på den här hemsidan i första taget.

Nyhetstjänsten Omni

Den här hemsidan tillhör en kategori av hemsidor som genom digitalisering når enormt många besökare. Kategorin i åtanke är förstås nyhetssajter av olika slag. Nästan alla dagstidningar och vissa veckotidningar har en digital upplaga idag. Men, den här hemsidan sticker ut lite extra.

På Omni.se kan du nämligen själv välja vilken typ av nyheter du vill se i ditt eget flöde av nyheter. Det innebär att Omni sammanfattar en rad olika nyhetssajters publikationer och dessutom erbjuder de flera artiklar och perspektiv på samma ämne. Exempelvis om du vill veta mer om nyheter kopplade till de senaste resultaten i vintersport, då kan du dels få reda på resultaten och få ta del av artiklar som på olika sätt är kopplade till ämnet.

Hemsidor som säljer mat och matkassar

Något som har blivit hur populärt som helst de senaste åren är hemsidor som du kan handla mat och/eller färdiga matkassar ifrån. Det finns en rad olika exempel, Mathem, Linas Matkasse och stora butikskedjor som ICA och Hemköp, för att nämna några. Att den här typen av hemsidor har ökat så markant de senaste åren beror förmodligen på att svenskar generellt har förändrat sitt handlande när det kommer till mat. Det är nästan lika vanligt att beställa mat via en app eller en hemsida som att gå till en fysisk butik och handla. Den här formen av hemsida kommer förmodligen öka sin omsättning av både besökare och pengar ännu mer de kommande åren.