Bästa köp- och säljsajter

Det händer att vi alla hittar saker hemma som vi vill göra oss av med. Då finns det ett par hemsidor där alla privatpersoner kan sälja sina prylar till vilket pris de önskar. Samma hemsidor där du kan sälja saker är det även möjligt att köpa både nytt och begagnat.

Bra att tänka på

Oavsett om du har bestämt dig för att köpa mat online eller sälja något på en köp- och säljsajt finns det ett par saker som du bör känna till. Det första är att dubbelkolla informationen när du köper från en privatperson. Den andra saken är att alltid läsa igenom hemsidans villkor innan du börjar använda den.

Tradera

Tradera är en e-handelsplats på nätet samt en nätauktion. Du som skapar ett konto har möjlighet att både lägga bud på varor du är intresserad av samt sälja dina egna prylar. Hemsidan grundades redan på slutet av 1990-talet och sedan 2015 är den en del av PayPal. Trots att de flesta känner till Tradera som en auktionssajt är det även möjligt att köpa saker till ett fast pris. Att skapa ett konto och börja shoppa är helt gratis. Vill du däremot sälja någonting får du räkna med att betala en liten avgift för alla saker du lyckas sälja.

Blocket

Blocket är en annan stor svensk hemsida där det finns egentligen allt möjligt. Det är möjligt att både köpa och sälja saker, samt hitta information. Hemsidan grundades på 1990-talet och har sedan dess växt till att bli Sveriges största marknad inom köp- och sälj. Varje vecka besöker miljontals personer hemsidan för att antingen köpa eller sälja något. Till skillnad från Tradera som främst säljer mindre prylar är det möjligt att köpa allt från bilar till husdjur på Blocket. Eftersom hela försäljningen främst sköts av privatpersoner är det viktigt att du kollar upp vem som köper/säljer innan du går igenom med försäljningen.